TAWERNA  GRECKA
              PANTEON                
                
Menu bankietowe 110 zł / osoba


Dania Główne

Stifado
- Zupa gulaszowa z oliwkami

Psaronefri - Polędwiczka ze szpinakiem i serem feta, 
aromatyczne ziemniaki, sałatka ze świeżych warzyw 


Danie dodatkowe 10 zł / osoba

Hermes – talerz mięs grillowanych

podawanych z tzatzikami, surówką i ciepłymi bułeczkami pita




Przekąski 

• Tatar wołowy
• Rostbef carpaccio - pieczona marynowana wołowina z kaparami
• Pstrąg faszerowany pieczony w całości
• Mięsa pieczone
• Horiatiki - oryginalna grecka sałatka z greckim serem feta
• Kotopoulo Salata – grillowana pierś z kurczaka na mieszance sałat,
ze świeżymi warzywami
• Pieczone rożki z ciasta filo ze szpinakiem

• Tzatziki - grecki jogurt z czosnkiem i świeżym ogórkiem
• Pikle - marynowana papryka, oliwki, pepperoni
• Ciepłe bułeczki pita

Deser 
Owoce, Sernik z musem truskawkowym



Napoje zimne 
Soki owocowe, woda niegazowana 

Napoje gorące
 
Kawa, herbata